Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

MAGASVÉRNYOMÁS. CUKORBETEGSÉG ÉS MÁS SÚLYOS BETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁNAK OKAI

 

 A magas vérnyomás, cukorbetegség, (és a nem említett más) betegségek kialakulása.


 Az itt leírtak nagyon sok helyen olvashatók az internet oldalain, híres orvosok, kutató orvosok tollából idézve, csak éppen marketing céljából (Persze attól még igaz.). Amikor pedig meglátjuk a kínált terméket és az árát, már lapozunk is tovább.

A táplálkozás fontos szerepet játszik az ember életében. Nem csak azért, mert testünk szövetének építésében elengedhetetlen, de az emberek túlnyomó többsége (fontolgatás nélkül) szeret enni, szereti kényeztetni magát ínyenc ételekkel, nassolással. Ez nem lenne baj, ha idős korban nem járna veszéllyel. Sajnos az öröm egyik forrása az evés, különösen a férfiaknál. Még azt is hozzátehetem, sok esetben a férj megtartásában is szerepet játszhat. Azt is elmondhatjuk, hogy fiatalabb korban tékozló módon bánunk egészségünkkel. Meg is tehetjük büntetlenül, míg el nem érjük, kb. a középkor határát. Aztán, kinek előbb, kinek később, jelentkeznek a negatív hatások, a különböző szervi megbetegedések tünetei. Ilyenkor, még nagyobb részben, kezelhető, esetenként visszafordítható a nem kívánt állapot. Ez persze nagyban függ attól, hogy a sejtkárosodás, milyen mértékben érinti a megbetegedett szervrészt.
 
Az orvos feladata — ha fáj valamink, vagy működészavar áll be valamelyik szervünknél — vizsgálatokkal diagnosztizálni, és ha meghatározható a baj forrása, megállapítani, milyen gyógykezelés szükséges. De! — a betegséget megelőzni, saját gyógyulásunkat elősegíteni, nekünk magunknak, az embereknek a feladata.
 
Itt most nem az életmód káros hatásainak felsorolása a cél, melyeket több ezerszer leírtak már (dohányzás, túlzott szeszfogyasztás, rostszegény étel, sok telített zsír fogyasztása, stb), inkább arra fordítsunk több figyelmet, ami kevesebbszer hangzik el, és (talán azért), kisebb hangsúlyt kap. Nevezetesen a test, a vér elsavasodása, a normálistól eltérő PH érték, a testben élősködő paraziták, amelyek felelősek a betegségek kialakulásáért. Pedig, ha az emberek vennék a fáradságot, és tanulmányoznák a tájékozatlanoknak szóló ismeretterjesztő irodalmat, a kísérletek eredményeit, megdöbbennének, mennyire fontos lenne a szervezet méregtelenítése.
Nevezetesen savtalanítás, a lúgos hatás megtartása, a paraziták eltávolítása.
 
Mivel a túlsavasodás a funkcionális szerveink munkáját akadályozza, a szervek megbetegedését okozza. Sőt, az elhízást is, az elsavasodás számlájára lehet írni. Ám, ehhez tudni kell, a túlsavasodás ellen a szervezet felveszi a harcot, mégpedig oly módon, hogy a zsírsejtek (egészség védelmi szállító munkásokat) hoz létre, amelyeknek az a feladatuk, hogy elszállítsák a savakat, a létfontosságú szervektől, hogy azok funkciója ne szűnhessen meg. Nem nehéz elképzelni, minél nagyobb mennyiségben van jelen a sav,, annál több zsírra (szállító munkásra)  van szükség. A létfontosságú sejtek hátrányára, minél nagyobb a PH érték, annál több zsírsejt képződik, amelyek lerakodnak az érfalra is. Ráadásul a paraziták is igen jól érzik magukat a zsírsejtekben.
 
Igaz, a magas vérnyomás, minden oka még nem ismert, s mivel eleinte nincsenek tünetei, alattomosan támadó betegség. De az már tudott, hogy az elsavasodás miatt, az érfalakra lerakodott zsírsejtek, magas vérnyomást okoznak, és ez idővel szívbetegséghez vezet, a többi ártalmakat meg sem említve.
 
Fontos még megemlíteni a cukorbetegséget, melyben a mai felnőtt lakosság 8% szenved. Itt most nem a teljes inzulinhiányról, csupán a diétával, tablettával és- inzulinpótlással kezelhető cukorbetegekről esik szó.
 
A cukorbetegség is összefügg az életminőséggel,a kialakulásának hátterében, sok esetben, a szervezet elsavasodása okolható. Azaz, az elsavasodás káros hatására, anyagcserezavar lép fel. Ez alatt azt értjük, hogy a vér elsavasodása a hasnyálmirigy sejtjeit károsítja, s ez által a hasnyálmirigy nem tud elegendő anyagcsere enzimet előállítani, így nagy eséllyel kialakulhat a cukorbetegség.
 
Végül is, ezzel a röviden megfogalmazott tájékoztatással az szeretném demonstrálni; ha már a tudósok rengeteg erő és- időráfordítással járó, elért eredményeikkel jobbítani szeretnék az emberiség életminőségét egészségünk megóvásához (itt is a saját érdekünkben), annyival járuljunk hozzá, hogy tanaikat szívleljük meg, tegyük magunkévá.
Méregtelenítsük szerveinket, hogy a lúgos hatást megtarthassa, és védjük az elsavasodástól. 

 

AKI MÉG NEM TUDJA!!! Az amerikai gyógyszergyárak óriási profitveszteséget szenvedtek el, mert az emberek tömegesen változtattak az étkezési szokásaikon, fontos szerepet kapott a szervezet méregtelenítése, és a fontos vitaminok, ásványi anyagok fogyasztása. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.