Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

KULLANCS ELTÁVOLÍTÁSA-KULLANCSFERTŐZÉS

KULLANCSELTÁVOLÍTÁSA KULLANCSFERTŐZÉS

kullancs-kullancs-kullancs-kullancs-kullancs.jpg

 A kullancs 207 fajtából 20 élősködik Magyarországon, és csak a nőstények vérszívók. Csípése nem jár fájdalommal, és amikor (nem sietősen, mint a szúnyog) teleszívta magát vérrel, elhagyja a gazdatestet. Mivel napokig is eltarthat a vérszívás, a vér víztartalmát visszajuttatja a gazdatestbe, amely segíti a fertőzés bekerülését a testbe. A betegség, csípés után, 7-14 napig lappanghat, mire észrevehetővé válik. Ez lehet a Lymekor.

 A FERTŐZÉS TÜNETEI: TARKÓMEREVSÉG, MAGAS LÁZ, HÁNYINGER? HÁNYÁS, BIZONYTALAN EGYENSÚLYÉRZÉK, VÉGTAGFÁJDALOM.

Előfordulhat nyirokmirigy-duzzanat, és ha ezt észleljük, akkor is azonnal orvoshoz kell fordulni.

 

A LEGSÚLYOSABB KULLANCSFERTŐZÉS A VÍRUSOS AGYVELŐ ÉS AGYHÁTYA_GYULLADÁS

 

Jó tudni! Az a tévhit járja, hogy a kullancs a fákról veti le magát, vagy pottyan le a gazdatestre. Ez nem így van. Kullancs aljnövényzetet szereti, és a hűvös, árnyékos helyet. Legfeljebb a bozótok, cserjék magasságáig merészkedik. Nem fentről lefelé mászik, hanem lentről felfelé.

 

Éppen ezért ajánlatos, ha kirándulni megyünk, vagy gyermekeinket kirándulni engedjük, a zoknit húzzuk rá a nadrág szárára, sőt kössük is meg. Még így se hanyagoljuk el az  otthoni alapos vizsgálatot. Az eddigi eljárások a kullancs eltávolítására: csipesszel (szemöldök csipesz is lehet), vagy körömmel rántsuk ki, és azonnal tegyük papírzsebkendőbe, hogy ne tudjon fertőzni, és úgy dobjuk a szenmétbe. Ez az óvintézkedés nagyon fontos, mert a kitépett kullancs is fertőz.

 

Elterjedt az a tévhit is, ha a kullancsot kitépjük a testből és a feje bennmarad, bajt von maga után. Ez sem felel meg a valóságnak, mert a kórokozok nem a fejben, hanem a potrohában tárolódnak, a bőrben maradt fej pedig magától kiesik. A lehető leghelytelenebb, és ártó eljárás az is, ha zsírral, krémmel kenjük be a kullancsot. Ilyenkor nem hogy megfulladna, hanem kiköpi a fertőzött vért.

 

 

KAPTAM, KÖZREADOM

 

A természetben mindennek megvan az orvossága, csak nem ismerjük, nem tudunk róla. Például a kullancs eltávolítására is.

 

ÍME, A LEGEGYSZERŰBB, LEGOLCSÓBB MÓDSZER!

 

A belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával, könnyedén eltávolíthatjuk.

 

Nyálazzuk meg a gyufa fejét, majd közvetlen a kullancs teste mellett, lassan körözzünk, mintha kenegetnénk.

 

Tudnunk kell, hogy a kullancs nagyon szereti a foszfor illatát, s ezért, párperc múlva kibújik a testből, és átmászik a gyufaszálra. Ilyen egyszerű!

 

Lehet, ez nem tudományos eljárás, azonban a lehető legemberségesebb, de minden esetben sikeres. Sőt, biztonságos, mert a kullancs feje, még véletlenül sem marad a testben.

 

Ősrégi, paraszti megtapasztalás útján terjedő módszer. Már csak, azaz érthetetlen, a média, vagy az erre illetékesek, mért nem terjesztik? Na, persze nem nehéz kitalálni; nem egyezik a gyógyszergyárak érdekeivel.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.